Aluetoiminta

Kesäkuu 2022

ITÄISEN ALUEEN SÄÄNNÖT 2019 - 2020

Päivitetty  13.8.2019

Aluesäännöt täydentävät STLL:n sääntökirjan sääntöjä.

ISU-SARJAT

ISU-sarjojen kilpailut ovat itäisen ja kaakkoisen alueen yhteisiä.

ISU-sarjojen aluemestaruuskilpailuihin pääsevät mukaan itäisen ja kaakkoisen alueen kaikki ISU-sarjojen luistelijat. Kilpailu on alueiden yhteinen.

TÄHTISARJAT

Tintit-, Minit-, Taitajat-, B-Silmut ja Aluesarjat Aluecup

Sarjoissa luistellaan tähtisarjojen aluefinaali (tytöt ja pojat omina sarjoinaan) kummallakin alueella erikseen. Sarjojen säännöt STLL:n sääntökirjan mukaan.

Itäinen alue: Jokaisella alueen seuralla on kolme seurapaikkaa aluemestaruuskilpailussa (Tintit, Minit, Taitajat ja B-Silmut per ikäryhmä). Mikäli kilpailun luistelijamäärä kasvaa liian suureksi, järjestävä seura voi tarvittaessa karsia joidenkin sarjojen luistelijamäärän kahteen.

Sarjat:

Taitajat

2009-2001 / 2007-2008 / 2006 ->

Tintit

2011 / 2012 / 2013 ja myöh.

Minit

2010 / 2011 ja myöh.

B-Silmut

2008 / 2009 ja myöh.

Aluesarjat

sarjoittain

Ikäluokkia voidaan yhdistää, jos osallistujia on alle 10/sarja.

TAITAJASÄÄNNÖT

Taitajat-sarja itäisellä ja kaakkoisella alueella:

Taitajat-sarjassa luisteleva luistelija:

• Saa hypätä vain yksöishyppyjä, axelia saa yrittää
  • Ei saa hypätä/yrittää kaksoishyppyjä (Kaksoishyppyjä hyppäävät kilpailevat aluesarjoissa)
  • ​​Kilpailukutsussa ei määritellä erikseen elementti-vaatimuksia​
  • ​Kilpailukutsuun lisätään viittaus itäisen/kaakkoisen alueen sääntöihin

Taitajat-sarjan kilpailuissa luistelijat jaetaan ikäryhmiin:

Ei taitotasojakoa.

Silmuissa kilpailleet eivät voi kilpailla taitajissa.

Kaakkoisen alueen seurojen yhteinen sopimus: Suositus harjoittelumäärä taitajissa harrastajan urapolun mukainen (taitajat vs. aluesarjat)

ALUESARJOJEN SÄÄNNÖT

Jos kilpailuun ilmoittautuu johonkin aluesarjaan alle viisi luistelijaa, järjestäjällä on oikeus yhdistää kaksi peräkkäistä aluesarja yhdeksi sarjaksi.

MUODOSTELMALUISTELUN ALUEMESTARUUSKILPAILUT:

Muodostelmaluistelun aluemestaruuskilpailuun pääsevät mukaan kaikki Itäisen ja Kaakkoisen alueen ML-joukkueet. Kilpailu järjestetään yhdessä Hämeen alueen kanssa ja järjestämisvastuu kiertää alueittain.

1/2015 Häme
1/2016 Kaakko
1/2017 Itä
1/2018 Häme
1/2019 Kaakko
1/2020 Itä

TESTIT

Jokainen seura on velvoitettu huolehtimaan, että ilmoittaessaan luistelijoitaan kilpailuihin, kyseiset luistelijat ovat läpäisseet ko. sarjassa vaadittavat testit.

MUUT SÄÄNNÖT

Itäisen alueen kaikissa sarjoissa ja kilpailuissa noudatetaan STLL:n sääntökirjaa.

Siirtyminen sarjojen välillä:

Kun luistelija on kilpaillut ensimmäisen kerran STLL:n alaisessa valintakilpailussa, hän saa vaihtaa taitovaatimuksiltaan ylempään tai alempaan sarjaan kerran kauden aikana. STLL:n kilpailusarjoihin kuulumattomissa sarjoissa (tintit, minit, silmut, aluesarjat, taitajat ja aikuiset), luistelija voi kerran kauden aikana vaihtaa kilpailusarjaa taitovaatimuksiltaan alempaan sarjaan ja rajattomasti taitotasoltaan ylempiin sarjoihin. Interclub-kilpailuissa kilpailija saa kilpailla haluamassaan sarjassa sen vaikuttamatta muiden kilpailujen sarjavalintaan. Seuraavalla kaudella luistelija saa palata taitovaatimuksiltaan alempaan sarjaan, jos ikä sen sallii.’ (SK 23, Kohta 2.6)

Seuran vaihtaminen:

Jos luistelija vaihtaa seuraa, ja hänellä on entiselle seuralle maksusaatavia, velvoitetaan vastaanottavalta seuralta, ettei se ilmoita luistelijaa kilpailuihin ennen kuin rästit entiseen seuraan on maksettu. On myös erittäin suositeltavaa asettaa luistelija harjoituskieltoon, kunnes rästit on suoritettu. Vastuu asian seurannasta on entisellä ja uudella seuralla ja asiasta on hyvä tiedottaa myös aluepäällikköä. (SK 23 kohta 3.3., 13.1 ja 15.3.1)